Wat zijn relatiegeschenken?

By | mei 24, 2016

Een relatiegeschenk is een geschenk of een soort cadeau dat gegeven wordt aan zakelijke relaties of op een speciale gelegenheid. Vaak hebben deze geschenken een logo van het bedrijf, vereniging of de instelling die de artikelen schenkt. Relatiegeschenken worden vaak gebruikt om je klanten te bedanken, ook om een betere relatie te onderhouden met de klant om het koopvolume te vergroten. Soms verwachten klanten ook een cadeau.

Wat voor relatiegeschenken zijn er?

Er zijn tientallen soorten relatiegeschenken om aan te bieden, maar wat zou de instelling, klant of de verenging nou verwachten als cadeau van jou? Daar moet je ook goed over nadenken wat je kan niet zomaar wat geven wat de klant niet leuk zou vinden. Promotieartikelen zou je kunnen geven en dat zou ook goed zijn voor je eigen bedrijf, elektronica is altijd fijn voor de klant, kantoorartikelen, of auto producten zo zijn er tientallen mogelijkheden om je klant blij te maken en de relatie te verbeteren dus denk er maar goed over na!

Relatiegeschenken voor promotie

Circa 75% van allen bedrijven, instellingen of de verengingen die een relatiegeschenk hebben ontvangen, kon zich na twee jaar nog herinneren van welke bedrijf hij een relatiegeschenk had ontvangen en wat de relatiegeschenk was. Ontvangers leken gebruik te maken van kalenders of andere nuttige producten die zij kregen. Uit geen enkel onderzoek is gebleken dat het weggeven van relatiegeschenken geldverspilling was geweest. Dus eigenlijk zijn relatiegeschenken heel erg belangrijk voor je bedrijf en heel erg nuttig. Ook is het mogelijk om telefoonhoesjes te laten bedrukken, ook een slimme manier om je bedrijf te promoten.

De power van promotieartikelen

Bijna 90% van de mensen die een relatiegeschenk in bezit hebben gebruiken het minimaal een keer per dag, en tijdens het gebruiken zien ze altijd het logo van de onderneming waarvan ze het hebben ontvangen. Het heeft dus veel voordelen om een promotieartikel aan een onderneming te geven als een relatiegeschenk. Na het ontvangen van een bepaald product zijn zelfs veel personen bereid om van merk te veranderen. Als ze bijvoorbeeld een keukenaccessoire zouden ontvangen, dan herinnert de ontvanger dit vaker en na het zien van een tv-spot of een radioreclame wordt er heel vaak toch besloten om voor dat merk te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *