Schaam je niet en damp een e-sigaret

By | januari 4, 2017

De e-sigaret raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland, steeds meer rokers stappen over op dampen. Dat doen de consumenten niet omdat het een trend is, deze minder schadelijkere variant van roken heeft gezondheidsvoordelen en ook is de e-sigaret in het gebruik stukken goedkoper.

Een e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat niet zo heel ingewikkeld in elkaar zit. De gebruiker van de e-sigaret doet e-liquid in de tank en kan deze vervolgens dampen om in zijn nicotine verslaving te voorzien.

Voordelen e-sigaret

Zoals al gezegd is de e-sigaret minder schadelijk dan een tabak sigaret en dampen is ook goedkoper dan het roken van tabak.

De e-liquid die in de e-sigaret wordt gebruikt bevat geen teer en ook geen koolstof of stikstofmonoxide die de luchtwegen en aderen schade toe doen. Ook gaat je conditie niet achteruit van het dampen van een e-sigaret, terwijl dat wel het geval is als je regelmatig tabak sigaretten rookt.

De aanschaf van een e-sigaret is even een groter bedrag dan dat je een pakje sigaretten koopt of een pot shag. Maar na verloop van tijd verdient deze aanschaf zich vanzelf terug; 10 ml e-liquid die vergelijkbaar is met 120 tabak sigaretten kost maar €4,95 en wat betreft onderhoud aan de e-sigaret, dat kost hooguit 5 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *