De populariteit van wijn en speciaalbier

By | november 11, 2016

De trend van speciaalbier
De afgelopen jaren is de populariteit van speciaalbier enorm toegenomen. Opvallend bij speciaalbier is dat deze trend telkens weer terugkomt. Daarnaast worden bierpakketten ook steeds vaker cadeau gegeven. Het is een feit dat speciaalbier een paar jaar hot is, en vervolgens weer een paar jaar uit is. Momenteel is het weer een hot item. De vraag is of speciaalbier nu zijn populariteit kan vasthouden en de opmars kan voortzetten. Aan de brouwerijen zal het niet liggen.

De bierbrouwerijen schieten tegenwoordig als paddenstoelen de grond uit. Ook in Nederland zijn er steeds meer hobbyisten die de gok wagen en besluiten een eigen bierbrouwerij te beginnen. Voor de speciaalbier branche is dit een positieve ontwikkeling. De laatste maanden is er vooral meer vraag naar stout bier. Hoe meer keus, des te meer variatie en scherpere prijzen waardoor je voor relatief weinig geld lekker speciaalbier koopt.

De trend van kwaliteitswijnen
Deze week verscheen er een artikel in Metro waarin werd voorspeld dat de populariteit van wijn in 2016 weer gaat toenemen. Daarbij werd vermeld dat consumenten tegenwoordig liever meer geld aan een fles goede wijn besteden dan voor weinig geld een slobberwijntje kopen die na een paar glazen je strot uit komt.

Waarom voor weinig geld een goede fles witte wijn kopen? Al jarenlang is er wereldwijd een overschot aan wijn. Dit is positief voor de wijnliefhebber. Doordat er een overschot aan wijn is kan de wijnkenner voor relatief weinig geld een goede fles wijn van een top chateau kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *