Champagne vs Mousserende wijn

By | juni 15, 2018

Veel mensen in Nederland hebben regelmatig wel eens behoefte aan heerlijke bubbels. Maar hoe weet u nou of dit champagne of mousserende wijn is?

Wat is wat?

In de volksmond wordt er vaak gesproken over champagne. Wat veel mensen alleen niet weten is dat ze het vaak denken te drinken, wat later helemaal niet zo blijkt te zijn. Het kopen van zo’n fles kost namelijk bijna altijd minimaal 20 euro. Heeft u een fles gekocht van 5 of 10 euro dan is de kans zeer groot dat dit mousserende wijn is. Bovendien staat het altijd vermeld op de buitenkant van de fles.

Wat is het verschil?

Heeft u mousserende wijn gekocht terwijl u niet wist dat dit mousserende wijn was? Dan bent u zeker niet de enige. Er zit soms weinig verschil tussen de twee soorten. Omdat veel mensen altijd over champagne spreken worden de twee soorten geregeld door elkaar gehaald.

Het verschil zit echter in de streek van herkomst, al komt een fles uit de champagnestreek dan gaat de prijs al snel over de kop. Verder zitten er extra restricties aan flessen die uit de champagnestreek komen. Zo moet een champagne een vast alcoholpercentage bevatten en volgens de juiste wijze bereid worden. Bij mousserende wijn is dit echter veel vrijer. Er mogen verschillende ingrediënten gebruikt worden en het is niet streekgebonden.

De smaak kan dan ook erg verschillen als er een andere bereidingswijze is gebruikt of als er andere ingrediënten zijn gebruikt. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Het mag ook dezelfde bereidingswijze en ingrediënten als champagne gebruiken. Al is dit het geval dat is het enige verschil de streek van herkomst.

Wat voor soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten te verkrijgen. De bekendste soorten zijn toch wel de Spaanse Cava en de Italiaanse Prosecco. Ook hier slaat de naam weer op de plek waar het vandaan komt, in dit geval gaat het over het land van herkomst. Deze twee soorten zijn bekend, maar ook dit hoeft niet te betekenen dat iedere Cava en Prosecco een goede is.

Als u wilt weten wat een goede mousserende wijn is kunt u altijd nog het beste zelf verschillende varianten uitproberen, omdat iedereen een andere voorkeur heeft. Ook kunt u altijd een uitgaan van een expert. Zo is de webshop van Muselet speciaal samengesteld uit mousserende wijn en champagneflessen die goed van smaak zijn bevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *